Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Augusztus 01. 13:18, kedd | Sport

F4 CEZ Hazai pályán

F4 CEZ Hazai pályán

A félidő után hazai pályákon folytatódik ezen a hétvégén a cseh szervezésű F4 CEZ Championship a Gender Racing számára is.A csapat versenyzője Michl Oliver a bajnokság negyedik helyéről várhatja a folytatást a számára új pályán a MOST Autodrom-on.
A bajnokság következő két futamára hazatér az F4 CEZ Championship, hiszen abszolút érthető módon a cseh szervezők mindkét nagymúltú, sok rangos nemzetközi eseménynek otthont adó hazai versenypályát szerepeltetik a versenynaptárban. A 4,2 km-es pálya 21 kanyarral várja a versenyzőket. Az F4 CEZ mezőnyének többségében új lesz a pálya, ami tovább fokozhatja a mezőnyben az év folyamán egyre élesedő küzdelmet, melybe ismét kapcsolódnak be új versenyzők a hírek szerint.
A Gender Racing számára is új kihívás lesz ez a hétvége, hiszen a csapat legutoljára még hosszú-hosszú évekkel ezelőtt a Formula Renault-os korszak elején versenyzett ezen a pályán utoljára. Bőven lesz tehát feladat a csapat és a versenyzőnk számára is már a hétvége előtt a részletes pályaismeret megszerzésére, illetve minden pályára lépési lehetőség rendkívül fontos és értékes lesz a megfelelő beállítások megtalálására. Kiemelten felértékelődnek így a pénteki szabadedzések, ahol négy alkalommal hajthat a pályára az F4 CEZ mezőnye. A hétvége különleges kihívása lesz, hogy ezúttal három – szombat délután egy és vasárnap kettő – versenyfutamon is gyűjthetik a pontokat a versenyzők a szombat reggeli időmérőedzést követően.


A csapat terve, hogy ezen a hétvégén hatékonyan folytassa tovább azt az eredményes építkezési folyamatot, ami az eddigi versenyhétvégéket is jellemezte. Oliver egyre jobban kezd összebarátkozni az új F4-essel és az utolsó kiváló részeredmények alapján remélhetőleg ezen a hétvégén akár már a dobogóért is harcba szállhat az ismert cseh aszfaltcsíkon. A GRT fiatal versenyzője jelenleg 58 ponttal a bajnoki tabella negyedik helyét foglalja el a bajnokság félidejében.
Gender Tamás csapatvezető nagyon bizakodva tekint a hétvége elé:
„Nagyon örömteli, hogy egy ilyen nagyszerű régi-új helyszín is bekerülhetett ennek az új bajnokságnak a naptárba! Már nagyon régen versenyeztünk itt utoljára egy teljesen más technikával, úgyhogy gyakorlatilag a jelenlegi felállásban olyan mintha egy teljesen új helyszínre mennénk! Viszont ez véleményem szerint közelebb hozza az esélyeket is, hiszen nagyjából minden csapat hasonlóan kevés kézzelfogható tapasztalattal vág neki a versenyhétvégének. Szintén izgalmasnak ígérkezik az a körülmény, hogy a hétvégén három futam is lebonyolításra kerül, így különösen fontos lesz a stabil célba érkezés és folyamatos pontszerzés, ami a bajnoki tabellára tekintve számunkra eddig is kifizetődő volt. Ezért is nagyon büszke vagyok az egész csapatra és Olivérre is, hogy ebben a mindannyiunk számára új bajnokságban, egy új versenytechnikával egy ilyen erős mezőnyben már az első évadban így helyt tudtunk állni! Azért a részeredményeket látva nagyon reménykedünk abban is, hogy nemsokára már a dobogóért is harcolhatunk és ez akár már ezen a három futamos különleges versenyhétvégén megvalósulhat. Bár a Most Autodrom Csehországban egy kicsit távolabbi helyszín, de azért ide is nagy szeretettel várunk minden hazai autósportrajongót a pálya mellé!”

- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.