Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 24. 07:17, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Fegyvereseket fogtak

Fegyvereseket fogtak

Összehangolt akció keretében egy hattagú bűnözőcsoport négy tagját fogták el négy helyszínen kedd hajnalban a TEK munkatársai.

Őrizetbe vételük mellett zsarolás, illetve egy szigetszentmiklósi ház fegyveres megtámadása miatt indult eljárás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerdán.

A rendőrség információi szerint egy 23 éves budapesti lakos és öt társa május 13-án késő este megtámadott egy Szigetszentmiklós-Lakihegyen élő családot. A házra több lövést adtak le riasztófegyverből és feltehetően éles lőfegyverből is; az egyik lövedék áthatolt az ingatlan teraszának ajtaján és a mennyezetbe csapódott, de senki nem sérült meg.

A támadás előtt ugyanennek a csoportnak néhány tagja a főváros X. kerületében egy férfitól, akit társaival együtt körbevettek, életveszélyes fenyegetéssel védelmi pénz megfizetését követelte. A két csoport között az utcán dulakodás alakult ki, többen kést vettek elő, tettlegesség a közelben lévő térfigyelő kamerák miatt nem történt.

Mivel egyes információk szerint a gyanúsítottaknak fegyverük volt, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a TEK munkatársai kedd hajnalban négy emberen ütöttek rajta, ötödik társuk később önként jelentkezett.

A rendőrség körözi a csapat hatodik tagját, Guba Zsigmond budapesti lakost, aki mindkét cselekménynél jelen volt.

Az őrizetben lévő gyanúsítottakat kihallgatták, a PMRFK bűnügyi osztálya kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.