Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2011. December 23. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Januárban indulhat a kormány otthonteremtési programja, amely forinthitel kamattámogatást és vissza nem térítendő, gyermekek után járó támogatást jelent.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóra egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program.

A héten a kormány megtárgyalta ezt a programot, és ha az uniós hatóságok is rendben lévőnek találják, akár januárban elindulhat. Az erre fordított összeg alapvetően attól függ, milyen érdeklődés lesz a program iránt - mondta Szöllősi László belgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a programban levő összes támogatási forma olyan célokhoz nyújt támogatási lehetőséget, amelyek gyakorlatilag képesek kitermelni a költségvetés számára szükséges bevételeket - adta hírül a közrádió.

Új lakás esetén 30 millió, használt lakás esetén 15 millió forint lesz az igénybe vehető támogatás, a szocpol és kamattámogatás együtt. A lakásépítési támogatás az kifejezetten új lakás vásárlására, építésére szolgál. Az otthonteremtési kamattámogatás használt lakás vásárlására, korszerűsítésére, felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan megvásárlásához is felhasználható lesz.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóre egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program - számolt be a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 14:09, péntek | Belföld

Jó pár szabálytalanságot találtak karácsonyi vásárokon

Kisebb szabálytalanságok mellett néhány esetben szankcióval járó súlyos higiéniai, jelölési és dokumentációs hiányosságok is előfordultak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében,

2019. December 13. 10:55, péntek | Belföld

Már majdnem 40 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányon

Megközelíti a 40 millió forintot a Jónak lenni jó!, a közmédia jótékonysági kampányában összegyűjtött összeg, aminek idei kedvezményezettje a már 30 éve koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítvány

2019. December 13. 08:24, péntek | Belföld

Lezárul a bankjegyek megújítási programja

Lezárul az év végén a bankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt

2019. December 13. 07:16, péntek | Belföld

Megkezdődött az Adni Öröm! élelmiszeradomány-gyűjtő akció

Megkezdődött csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 23. Adni Öröm! élelmiszeradomány-gyűjtő akciója a Spar-csoport több mint 170 üzletében országszerte.