Városlista
2019. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. December 23. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Januárban indulhat a kormány otthonteremtési programja, amely forinthitel kamattámogatást és vissza nem térítendő, gyermekek után járó támogatást jelent.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóra egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program.

A héten a kormány megtárgyalta ezt a programot, és ha az uniós hatóságok is rendben lévőnek találják, akár januárban elindulhat. Az erre fordított összeg alapvetően attól függ, milyen érdeklődés lesz a program iránt - mondta Szöllősi László belgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a programban levő összes támogatási forma olyan célokhoz nyújt támogatási lehetőséget, amelyek gyakorlatilag képesek kitermelni a költségvetés számára szükséges bevételeket - adta hírül a közrádió.

Új lakás esetén 30 millió, használt lakás esetén 15 millió forint lesz az igénybe vehető támogatás, a szocpol és kamattámogatás együtt. A lakásépítési támogatás az kifejezetten új lakás vásárlására, építésére szolgál. Az otthonteremtési kamattámogatás használt lakás vásárlására, korszerűsítésére, felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan megvásárlásához is felhasználható lesz.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóre egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program - számolt be a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 11:50, péntek | Belföld

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál.

2019. Augusztus 16. 10:59, péntek | Belföld

BKK: tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos -