Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 03. 05:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy felesége feldarabolásával vádolt hentest

Felmentettek egy felesége feldarabolásával vádolt hentest

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában pénteken felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta,

maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.

Élő András bíró elmondta, a bíróságnak azt kellett vizsgálnia: bizonyítható-e, hogy a hentes szakképesítéssel rendelkező N. János 2014. május 27-én mosonmagyaróvári munkahelyén megvárta feleségét, ismeretlen módon megölte, gépkocsijának csomagtartójában hazaszállította, feldarabolta és maradványait elégette.

A bíró ismertetése szerint a halál okát a szakértők nem tudták megjelölni, emiatt az emberölést nem lehetett megállapítani, így a bíróság a vádlottnál "sem a bűnösségre, sem a cselekvőségre nem tudott következtetéseket levonni".

Kifejtette: "azt nagy valószínűséggel meg lehet állapítani", hogy N-né K. Judit meghalt, ugyanis a darnózseli réten talált szív-, tüdő- és májdarabok feltehetőleg az ő maradványai. A DNS azonosítására szolgáló használati tárgyait a hatóság azonban a testvérétől szerezte be, a rokonok kizárására viszont más DNS-vizsgálatot nem végeztek. Az azonosság nem bizonyítható kétséget kizáróan, és azt a vádlott terhére nem lehet figyelembe venni.

A bíró szólt arról is, hogy a vád a férfi és a nő mobiltelefonjának közös cellainformációival támasztotta alá, hogy miután a nő mosonmagyaróvári munkahelyéről eltűnt, N. János vitte őt az autó csomagtartójában Darnózselire és az éjjeli órákban feldarabolta. Szakértők szerint azonban a hívásokat nem fogadó mobiltelefon a mozgás kimutatására nem alkalmas, ezért ez az állítás is csak feltételezésként kezelhető.

A vád szerint N. János még 2011-ben rajtakapta feleségét a szeretőjével. Ezt követően az asszony válópert kezdeményezett és elköltözött otthonról, viszont annyira hiányoztak a gyermekei, hogy bejelentette hazaköltözését.

Az ügyész szerint az emberölés kiváltó oka az volt, hogy N. János nem akarta a feleségét újból a házukban látni.

N. János minden lehetséges alkalommal tagadta az emberölés elkövetését, az utolsó szó jogán azt mondta: nem követett el bűncselekményt, 29 hónapja van előzetes letartóztatásban, a gyerekei és a családja végig mellette álltak. Egyúttal felmentését kérte.

Élő András bíró a vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette az emberölés vádja alól és azonnal megszüntette előzetes letartóztatását, valamint rendelkezett arról, hogy a felmerült 13 millió forintos bűnügyi költség az államot terheli.

Az előzetes letartóztatás megszüntetése azonnal jogerőre emelkedett, a vádlott és védője a felmentést elfogadta, az ügyész fellebbezett a határozat ellen.

Az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.