Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Felvételi ponthatárok – okostelefonon is!

Felvételi ponthatárok – okostelefonon is!

Július 24-én este kiderül, ki melyik egyetemen vagy főiskolán kezdhetik meg tanulmányaikat a jelentkezők szeptemberben. Ahogyan a korábbi években, úgy most sem kell egyedül várniuk a ponthatárok kihirdetését. Az Educatio Nonprofit Kft. PONT Ott Parti rendezvénysorozatának idei állomása szeretettel várja azokat a felvételizőket, akik az eljárás legstresszesebb óráit aktívan töltenék. Idén most először e-PONT Ott Parti néven a Felvi.hu-n és a Facebookon is zajlanak majd az események.

A PONT Ott Parti tehát nem marad el, csak átalakul. Az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett e-POP tematikája sokban hasonlít majd az élő rendezvényekhez, a különböző játékok és nyeremények mellett a jelentkezők számára érdekes és hasznos szakértői fórumok azonban ezúttal a virtuális térben zajlanak. A résztvevőknek a nap folyamán lehetőségük lesz beszélgetni pályaorientációs kérdésekben a Felvi.hu szakpszichológusával, így este már minden eshetőségre felkészülve várhatják a ponthatárokat. A játékos kedvű és nem utolsósorban kreatív felvételizők számos nyereménnyel gazdagodhatnak a programok során. Duna-parti mini hétvége, 4 napos vízitúra, kemencés vacsora vagy akár egy 5 napos pihenés az észak-tiroli Alpokban – ezek mind gazdára találnak július 24-én.

A ponthatárok hivatalos kihirdetését követően sem engedi el az Educatio Nonprofit Kft. a jelentkezők kezét, akár bekerültek az áhított intézménybe, akár nem, számos hasznos tartalmat és szolgáltatást találnak a Felvi.hu-n.

Idén a 2013 szeptemberében induló felsőoktatási szakok ponthatárai – a hivatalos kihirdetést, azaz július 24-én, 20 órát követően azonnal – elérhetők lesznek a Felvi.hu-n és a Facebook alkalmazásunkban, emellett böngészhetők lesznek okostelefonokon is.

Okostelefonok segítségével immár Windows Phone, iOS és Android platformon is elérhetőek az „Én felvim” szolgáltatásai: az Educatio Nonprofit Kft. legújabb alkalmazásának köszönhetően ezentúl nemcsak a Felvi.hu-n, hanem okostelefonokon is megnézhetik a jelentkezők a felvételi adatbázisban szereplő személyes- és jelentkezési adataikat, valamint elért pontszámaikat.

Az okostelefonra fejlesztett „Én felvim”-ben a felvételizők – a Felvi.hu-n is használt azonosítóikkal bejelentkezve – személyre szabottan megnézhetik a személyes adataikat, a jelentkezéseiket, az elért pontszámaikat és július 24-én 20 órától a ponthatárokat is. Az alkalmazást egyszer kell csak letölteni, ezt követően a szolgáltatás offline üzemmódban is használható. A ponthatárok a hivatalos kihirdetés után érhetők majd el, az adatok frissítéséhez azonban online kapcsolat szükséges.

Azoknak, akik nem felvételiztek, de kíváncsiak a ponthatárokra, az alkalmazás „Kedvencek” funkciója segíthet összeválogatni az őket érdeklő intézményeket. Így július 24-én este nyolc után ezzel a funkcióval egy helyen érhetők el a legfontosabb és legfrissebb információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.