Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 04. 13:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

A Fidesz szerint százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek az az elképzelése, amely szerint a bankadó mértékét az európai átlagszintre mérsékelné.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője, Bajnai Gordon az osztrák Der Standard című liberális napilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban jelentette ki egyebek mellett azt, hogy "nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni".
Erre reagálva Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Bajnai Gordon ezzel százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből.
A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a magyar büdzsében a bankadóból befolyó bevétel nagyon fontos a stabilitás érdekében. Felidézte, míg 2010 előtt "nevetségesen alacsony összeget", 13 milliárd forintot fizettek be a pénzintézetek a költségvetésbe, addig tavaly ez 187 milliárd volt, az idén pedig a tervek szerint 144 milliárd forint lesz.
"Ugyan miből finanszírozná, miből pótolná ezt a százmilliárd forintot Bajnai Gordon, amelyet a bankoknak elengedne gyakorlatilag?" - tette fel a kérdést Zsigó Róbert.
Véleménye szerint félő, hogy ha a volt kormányfő lehetőséget kapna, ugyanaz történne, mint 2010 előtt, vagyis ennek árát "megint a magyar családokkal fizettetnék meg", csökkenne a gyes, nőnének a középosztály járulékterhei, és veszélybe kerülne a családi adókedvezmény.
A fideszes képviselő felháborítónak nevezte, hogy "Bajnai Gordon újra a bankok oldalára áll".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.