Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - Fotó:MTI/Varga György

Fokozottan ellenőrzik az érkezőket a határállomásokon

Fokozottan ellenőrzik az érkezőket a határállomásokon

Hat közúti határátkelőhelyen kiemelten ellenőrzik az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat

- jelentették be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló keddi sajtótájékoztatón, a tompai határátkelőhelyen. Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye azok a határátkelőhelyek, amelyeken az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársával közösen folyamatosan ellenőrzik a belépésre jelentkező utasokat - ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A hat schengeni határátkelőhelyet a korábbi tapasztalatok alapján választották ki, mert ezeken át érkezhetnek leginkább kínai turistákat is szállító autóbuszok Magyarországra. Elhangzott: nem rendőrök, hanem az OMSZ szakképzett munkatársai azok, akik érintés nélküli testhőmérővel végzik el az elsődleges vizsgálatot. Ha a helyzet úgy hozza, azaz lázas az utas, akkor elkísérik egy elkülönítő helyiségbe. A további vizsgálatokat is az OMSZ munkatársai végzik, és ha kell, akkor a betegek fogadására felkészült egészségügyi intézménybe viszik a fertőzésgyanús utast.

A ferihegyi repülőtéren a Budapest Airporttal szerződött egészségügyi szolgálat végzi ezt az ellenőrzést - közölte Gál Kristóf, hozzátéve: az érintés nélküli lázmérők valamennyi határátkelőhelyen, a repülőtereken is rendelkezésre állnak.

A szóvivő elmondta: az ORFK az ország összes határátkelőhelyén biztosítja a védőfelszerelést, például eldobható kesztyűt és szájmaszkot, kézfertőtlenítő szereket, és valamennyi szolgálatban lévő rendőrt figyelmeztetik a higiénés szabályok fokozott betartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.