Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2014. Május 17. 14:14, szombat | Belföld
Forrás: Becsei Dávid / fotó: szegediborfesztival.hu

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Megnyílt a XX. Szegedi Borfesztivál, amely a Szeged Napja Ünnepségsorozat „zászlós hajója”’. A fesztivál kilenc napon át várja a borok iránt érdeklődőket, de lesz még Hídivásár, Gasztroudvar és Kincs tér is.

Az ünnepségsorozaton belül a Borfesztivál május 16-án kezdődött. A kellemetlen időjárástól tartóknak sem kellett megijedniük, a rendezvény ugyanis kilenc napon, május 25-ig át várja a vendégeket. A látogatóknak lesz választási lehetőségük, 120 borász borait kóstolhatják majd meg. A kellemes nedűk mellett kulturális programok két színpadon is szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András is.

Mucsi Zoltán színművész, akit több sikeres magyar filmből is ismerhetünk, videó üzenetet küldött Szeged népének és a Borfesztiválra ellátogatóknak: "Látogassanak ki a rendezvényre minden nap, és igyanak meg egy pohárkával, ne többel".

Az ünnepségsorozat első hétvégéjén a borászokhoz hasonlóan, a kézművesek és kézművestárgyak is várják az érdeklődőket a Kárász utca és Klauzál tér találkozásánál, a Kézművesek utcájának 18 fabódéjában.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat talán leglátványosabb eseménye a Hídivásár. Két napon keresztül elzárják a forgalom elől és a kereskedő kézművesek, iparművészek veszik át a hatalmat az amúgy autók uralta Belvárosi hidat.

Bővebb információk, a fellépők névsora, vagy az ingyenesen letölthető mobil applikáció a Szegedi Borfesztivál hivatalos oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől