Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 25. 08:05, szombat | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Franciaországban 22 ezer fölött a halottak száma, de a kórházi kihasználtság visszatért a megszokott üzemmódba

Franciaországban 22 ezer fölött a halottak száma, de a kórházi kihasználtság visszatért a megszokott üzemmódba

Franciaországban az elmúlt 24 órában 389-cel 22 245-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az előző napi 516 után, de a kórházi kihasználtság visszatért a megszokott üzemmódba azáltal,

hogy ötezer alá csökkent az intenzív ápolásra szoruló súlyos betegek száma. Ez utóbbi adat már 16. napja csökken - közölte péntek este a francia egészségügyi tárca járványügyi igazgatója.

Jérome Salomon tájékoztatása szerint kórházban 305-en hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a csütörtöki 311 után, és ezzel 13 852-re emelkedett a kórházi halottak száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből - ahol a járvány kezdete óta 8393-an vesztették életüket - 84 új halálesetet jelentettek az előző napi 205 után.

"A vírus még mindig magas szinten terjed, Franciaországban továbbra is komoly és tömeges a járvány" - hívta fel a figyelmet az illetékes. Ugyanakkor kiemelte, hogy 16. napja csökken a súlyos betegek száma az intenzív osztályokon, ahol jelenleg 4870-en fekszenek. Ez 183-mal kevesebb, mint csütörtökön, és ez a szám most először kevesebb, mint a járvány kezdete előtt rendelkezésre álló ötezer intenzív ágy.

A francia egészségügy az összes koronavírus-fertőzöttet el tudta látni, de csak azon az áron, hogy az intenzív ágyak számát a nem sürgős műtétek elhalasztásával tízezerre duplázták, valamint a szomszédos országokba, Németországba, Luxemburgba és Svájcba is átszállítottak súlyos betegeket.

Szakértők a lélegeztőgépre szoruló, súlyos betegek számát tartják a legfontosabb mutatónak a Covid-19 fertőzésnek az egészségügyre gyakorolt nyomását illetően.

A megszokott üzemmódba való visszatérés ellenre a járványügyi igazgató szerint továbbra is óvatosnak kell maradni, mert a járvány még nem ért véget.

Jóllehet a kórházakba még az elmúlt 24 órában is felvettek 1346 Covid-19-beteget, összességében a kórházban kezeltek száma csütörtök óta 561-gyel 26 658-ra csökkent. Immáron kilencedik napja csökken a kórházban kezeltek száma, és március 1. óta a gyógyultan távozók száma 43 493-ra emelkedett.

A regisztrált fertőzöttek száma péntek este 122 577 volt, ami 1773-mal több mint az előző nap.

Az illetékes közölte: a tesztelések száma már meghaladja a napi 40 ezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.