Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2017. December 24. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

Frenreisz Károly: Erős és jó az idei mezőny A Dalban

A rockzenész bár tudja, hogy az angol szövegek számítanak nemzetközileg is elismertnek, mégis a magyar dalszövegeknek drukkol. Jó az idei mezőny, erősnek tartja.

Frenreisz Károly már nem először ül A Dal zsűrijében. Most azt mondja, a dalválasztó show ítészeinek egyáltalán nincs könnyű dolga, mert persze a legegyszerűbb az lenne, ha létezne egy biztos befutó nóta, amire szavazni lehetne.

„Én inkább azt mondom, jobb a helyzet, ha sok jó dal van, amiből aztán mazsolázni lehet. Jó az idei mezőny, erősnek tartjuk, és reméljük, hogy már egyszer olyan dal fog kijutni, amivel Magyarország nyerhet. Az angol nyelvű szövegek azért jók, mert nemzetköziek, mindenütt értik, de én ezzel együtt inkább a magyar szövegeknek drukkolok, mert a magyar nagyon választékos, nagyon finom nyelv, és pontosan tudjuk azt is, hogy milyen nagyon jó magyar dalszövegek születnek. A zsűrizésnél számomra a legfőbb szempont, hogy építő jellegűek legyenek a hozzászólásai, olyanok, amelyekből lehet belőle tanulni és talán el lehet rajtuk gondolkodni. Olyan, szakmailag igényes dalokat akarunk kiválasztani, amiért tavaly már megdicsértek minket – idén is ezt az utat folytatjuk.”

A Dal 2018-ban immáron hetedik alkalommal kerül képernyőre, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is szavazhatnak a nézők A Dal-alkalmazáson, illetve mobiltelefonos szavazáson keresztül, így még inkább aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A show két új műsorvezetője: Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd várják majd a Duna Televízió nézőit hétről hétre 2018. január 20-tól február 24-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:07, hétfő | Bulvár

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Superfight Series Hungary-t, melynek második alkalommal adott otthont a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok.

2022. Június 24. 16:04, péntek | Bulvár

Szuper gyermeknap volt Szolnokon a Prémium Médiaválogatottal

Május 29-én Szolnokon a Tiszaligetbe várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy színes programokkal ünnepeljék meg a kicsiket.

2022. Június 22. 17:05, szerda | Bulvár

Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban

Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon - írta a Variety.com.

2022. Június 22. 10:07, szerda | Bulvár

Guy Ritchie játékfilmet rendez a Herkules című rajzfilmből

Az 1997-ben bemutatott Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki pár éve az Aladdin filmváltozatát is elkészítette.