Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2011. December 03. 07:37, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Géninjekcióval védekezhetünk a HIV ellen?

Géninjekcióval védekezhetünk a HIV ellen?

A szakértők bejelentették: sikeresen zárult az a tanulmány, amely során egy speciális gént fecskendeztek be egereknek annak érdekében, hogy az állatokat megvédjék a HIV vírus ellen.

A vizsgálatok során úgy tűnt, hogy a módszer működik: az eredmények szerint a gén megvédte az egereket a fertőzéstől.

A gént a tudósok egy ártalmatlan vírus segítségével juttatták be az egerek egyik lábizmába. Az állatok ezután képesek voltak ellenállni a HIV-nek, sőt a szervezetük azóta is - immár egy éve - nagy számban állítja elő az antitesteket, ami azt sugallja, hogy az injekció életre szóló védelmet nyújt - írja az Associated Press.

A teszteket a California Institute of Technology munkatársai végezték el, akik elégedettek munkájukkal, azt azonban nem tudják, hogy az injekció emberek esetében is működni fog-e. Jelenleg azokat a kérelmeket készítik elő, amelyek az embereken elvégzendő kísérletek engedélyezéséhez kellenek.

A tudósok szerint az eredmények kiemelt jelentőséggel bírnak. Amellett ugyanis, hogy az oltás védelmet biztosíthat minden embernek a halálos vírus ellen, segíthet megtalálni a gyógymódot azok számára is, akik már együtt élnek a HIV-vel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 15:03, hétfő | Belföld

A belföldi turizmus talán ősz előtt elindulhat

Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében

2020. Március 30. 14:03, hétfő | Belföld

Gyilkosság miatt nyomoznak a Szentendrén talált emberi csontok ügyében

Emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a vasárnap Szentendrén talált emberi csontok ügyében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - olvasható a police.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

2020. Március 30. 11:46, hétfő | Belföld

Emmi: pontos, kimunkált terv szerint folyik a védekezés

Pontos, kimunkált terv szerint folyik a koronavírus elleni védekezés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtó- és kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel.