Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:37, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyilkosság: tagadott a börtönőr

Gyilkosság: tagadott a börtönőr

Tagadta a bűnösségét a kaposvári börtönőrök perének elsőrendű vádlottja a Győri Katonai Bíróságon.

Az egykori őrmester azt állította, nem ütötte és nem rúgta meg azt az 56 éves rabot, akit 2009-ben vertek halálra a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben. Az ügyészség összesen tíz ember ellen emelt vádat.

A későbbi áldozatot, egy német-magyar állampolgárságú férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanújával vették őrizetbe a siófoki rendőrök 2009 januárjában. 2-3 napot töltött fogdában, a fogdaszolgálat fejsérülést vett rajta részt, de ő tagadta, hogy előállítás közben megverték.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ezért átszállították a kaposvári börtönbe, ahol sérülései miatt egészségügyi zárkában helyezték el. Volt cellatársa is. Az első éjszakát nyugtalanul töltötte, többször ordibált. Másnap először a szolgálati kutyát uszították rá, majd az elsőrendű vádlott bántalmazta is, a gyanú szerint.

„Ráüvöltött az ágyon fekvő fogvatartottra, hogy álljon fel, majd a késlekedve felálló vádlottat nagy erővel a földre lökte. Ezt követően a felállni próbáló fogvatartott mellkasára állt az egyik lábával, és azzal visszanyomva a nevezettet, többször rákiáltott, hogy álljon fel, ha tud. Eközben vádlott többször, nagy erővel az állán, illetve a fején megütötte a fogvatartottat” – mondta el Gyöngyösi Róbert ügyész.

Az elsőrendű vádlott tagadta a Győri Katonai Bíróságon a halált okozó testi sértést. H. László azzal védekezett, hogy a férfi korábban szerezte sérüléseit. „Gyakorlatilag az egész ember kék, zöld, lila, sárga foltokból állt” – mondta el az elsőrendű vádlott.

Elsőfokú ítélet legkorábban jövő tavasszal várható. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.