Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 10. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: orientpress

Gyógyszer helyett mozgással csillapítsa fájdalmát

Gyógyszer helyett mozgással csillapítsa fájdalmát

A krónikus fájdalom az amerikai lakosság 47 százalékát érinti, mielőtt azonban gyógyszert szedne meg, érdemes inkább megfogadni egy fitness edző tanácsát, aki szerint a mozgás sokszor hosszabb távon hatékonyabb fájdalomcsillapító - írja a Fox News. Jill Miller fitness terapeuta jógával, tudatós korrekciós testmozgással, valamint a testtartás javításának segítésével a krónikus fájdalomban küzdők szenvedésein enyhít.

Hogyha valaki egész nap a számítógép előtt ül, elmerevednek nyaki-és gerincizmai. Ezért ezeknek az izmoknak az erősítése kulcsfontosságú. Ehhez el kell sajátítani a megfelelő ülést, nem szabad begörnyedni és folyamatosan lehajtott nyakkal gépelni.

Néhány egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlattal azonban jelentősen csökkentheti fájdalmait:

- Egy könyvet keze segítségével tegyen a nyaka mögé, majd kezeit szorítsa össze a fülei mellett tartva, majd lazítson. Ezt ismételje meg többször!

- A váll fájdalmainak enyhítésére fogjon egy törölközőt, szíjat vagy övet, s kinyújtott karral szorítsa lábaihoz, mintha el akarná törni azt. Könyöke és tenyere kifelé nézzen. Tartsa így erősen 30 másodpercig, majd engedje el. Ha megfelelően végezte a gyakorlatot, karjai önkéntelenül elindulnak felfelé.

- A gerinc egészségének megőrzése érdekében tegyen dereka alá egy könyvet, majd feküdjön le úgy, hogy egyik lábát a falnak támasztja, másik lábát térddel behajlítva emelje mellkasához és tartsa szorosan meg a keze segítségével. Hogyha tudja, ismételje meg a gyakorlatot kinyújtott térddel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.