Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 04. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Gyopáros Alpár: az elmúlt négy évben 630 óvoda újult meg a Magyar falu programban

Gyopáros Alpár: az elmúlt négy évben 630 óvoda újult meg a Magyar falu programban

Az elmúlt négy évben országszerte 630 óvoda újult meg a Magyar falu program részeként - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vágon, ahol átadták a program részként felújított Szili Mesevár Körzeti Óvoda Vági Tagóvoda épületét.

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, hozzátette: mindezek mellett 2200 óvodafejlesztés történt a Magyar falu programban, a felújítások és fejlesztések összértéke mintegy 28 milliárd forint.

Kiemelte: míg 15 éve a vidéki településeken csökkent a népességszám és óvodákat, iskolákat kellett bezárni, addig ma óvodákat és iskolákat kell bővíteni vagy építeni a gyarapodó népességszám miatt.

A kormánybiztos hangoztatta, hogy a Magyar falu program a valós igényekhez igazodik, arra kínál forrást, amire a falvakban élőknek igényük van.

Pálffy Attila, Vág polgármestere (független) elmondta, hogy a tagóvoda épülete kívül-belül megújult a 21. századi elvárásoknak megfelelően.

Beszélt arról is, hogy az intézmény működése gyermeklétszám tekintetében is biztosított, mert 2021-ben hat, tavaly négy, idén pedig szintén négy gyerek született.

Hozzátette: egyre több fiatal költözik a településre, az elmúlt két évben hat telket értékesítettek.

Petőné Zámbó Ildikó tagóvodavezető azt emelte ki, hogy az 1926-ban épült ingatlant 50 millió forint támogatásból újították fel. A munkálatokat januárban kezdték.

A tagóvoda udvarának felújítására pedig még 2020-ban nyertek 5 millió forintot.

Az intézményben 14 gyerekről gondoskodnak - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során