Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 17. 17:07, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Hagyta a nő, hogy új párja rendszeresen erőszakolja kislányát

Hagyta a nő, hogy új párja rendszeresen erőszakolja kislányát

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomoz egy középkorú férfi és élettársa ellen,

akik a gyanú szerint a nő közösen nevelt kislánya sérelmére követték el a bűncselekményeket - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.
A rendelkezésre álló adatok szerint a negyvenes éveiben járó férfi és élettársa közösen nevelte a nő előző kapcsolatából született lányát - írták.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a testi erejét kihasználva, egyúttal a kiskorú sértett ellenállását - akár veréssel, megöléssel történő fenyegetéssel - "megtörve" tíz éves kora óta bántalmazta szexuálisan a sértettet. Az abúzus kezdetben napi, később heti rendszereséggel érte a gyermeket, és a bántalmazás addig tartott, amíg a sértett a 18. születésnapja körül el nem költözött otthonról - tették hozzá.

A sértett anyja tudomást szerzett a történtekről, de nem vetett véget az erőszaknak, hanem néhányszor ő is részt vett a gyermek szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit 10 évtől 20 évig, élettársát 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanújával vádolja.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Az ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében