Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 12. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hajléktalanellátást segítő autókat adtak át

Hajléktalanellátást segítő autókat adtak át

Tizenkét személygépjárművet adott át hajléktalanellátással foglalkozó szervezeteknek az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztató keretében. Nyitrai Imre azt mondta, ezek az autók életveszélyes helyzeteket is megelőzhetnek.

Az időjárástól függően egy napon 3-4 ezer ember tölti éjszakáit utcán, lépcsőházakban vagy nem lakás céljául szolgáló építményben. Az utcai szociális munka a hajléktalanellátás kiemelten fontos része, feladatuk az utcákon, közterületeken élő hajléktalan emberek segítése, a közvetlen életveszély, például a kihűlés elhárítása. Feladataik ellátásához elengedhetetlen, hogy a szociális segítők autóval rendelkezzenek. Mivel a szolgálatok autói rendkívül sokat futnak, műszakilag gyorsan tönkremennek - írja közleményében a tárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013 óta összesen 70 millió Ft-ot biztosított új gépjárművek beszerzésére. A 21 db Suzuki SX4 típusú gépjárműveket a Hajléktalanokért Közalapítvány vásárolta meg közbeszerzési eljárás keretében.

Az üzemeltetés pályázati felhívására 28-an jelentkeztek, akik közül 2013-ban 30 millió Ft értékű közbeszerzéssel 9 sikeres pályázó jutott személygépkocsihoz. Ezt követően a forráshiány miatt korábban nem sikeres pályázók számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 40 millió Ft-ot biztosított, amelyből utólag 13 gépkocsi közbeszerzésére nyílt lehetőség. Ebből 12 db autót az utcai szolgálatoknak adnak át, és 1 db pedig integrációs célok megvalósítását fogja szolgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk