Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2012. Január 13. 14:09, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Halállal végződött a „gyerekcsíny”

Halállal végződött a „gyerekcsíny”

Elfogta a rendőrség a dögei halálos cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottját, a 23 éves helyi lakos ellen őrizetbe vétele nélkül, szakértők bevonásával folytatódik az eljárás.

Közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A Kisvárdához közeli településen szerdán, nem sokkal éjfél előtt egy autó elgázolt egy 38 éves gyalogost, majd megállás nélkül továbbment; a sérült a kórházban csütörtökön meghalt – emlékeztetett Hajas Zoltán rendőr őrnagy. Tájékoztatása szerint a nyomozók a helyszínen maradt járműmaradványok alapján megállapították a személygépkocsi típusát (egy régebbi gyártmányú, sötét színű autóról van szó). Az adatgyűjtést követően egy dögei tanyán meg is találták a gépkocsit, s a bevont szakértő is megerősítette, hogy az volt a gázoló jármű.

Az autó tulajdonosát és hozzátartozóit kihallgatták, így terelődött a gyanú a tulajdonos 23 éves fiára, aki előbb tagadta a cserbenhagyásos gázolást, majd az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte azt.

A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy apja tudta nélkül szerezte meg a kocsi indítókulcsát, és – bár jogosítványa nem volt – 14 éves barátjával elhatározták, autóznak egyet. A sebességváltásban a 14 éves barát segített a semmilyen autóvezetési ismerettel sem rendelkező 23 éves társának, így csak előre tudtak haladni a járművel – jegyezte meg a rendőrségi szóvivő.

A fiúk azt vallották, hogy az úton későn észlelték az állításuk szerint ott fekvő férfit, így elütötték, majd pánikba esve visszamentek a tanyára, lezárták a kocsit, és megbeszélték, senkinek sem szólnak a történtekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.