Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2013. Július 30. 12:54, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás kerekes székkel

Halálos gázolás történt egy brit idősotthonban: egy villanymotoros kerekes székes asszony elütött egy 91 éves járókeretest, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejsérülésébe 9 nappal később belehalt.

A karambol Waltonban történt. Az áldozat azért is veszíthette el egyensúlyát, mert járókerete gurulós: mind a négy lába kerekes talpban végződik, ezért viszont két fék is van "kormánykarján". A motoros kerekes szék csúcssebessége 6,4 kilométer óránként, feltehetően ennél is lassabban haladt, amikor lábtartója nekiütődött a másik asszony lábának kibillentve őt egyensúlyából.
Az esetet vizsgálja a hatóság. A "gázoló" asszonyt nem hibáztatják a történtekért, de azt vizsgálják, hogy szabad volt-e neki megengedni a motoros kerekes szék használatát az idősotthon területén - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 10. 15:08, szerda | Külföld

Gazdasági visszaeséssel fenyeget a Rajna alacsony vízállása Németországban

Tovább növeli a gazdasági visszaesés valószínűségét Németországban az alacsony vízállás az első számú vízi szállítási útvonalon, a Rajnán - írták német hírportálok kedden elemzői vélemények alapján.

2022. Augusztus 10. 07:00, szerda | Külföld

Megfertőződött a majomhimlővel egy gyerek Németországban

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban - jelentették kedden német hírportálok az országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai alapján.

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.