Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. December 11. 13:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Összesen 145 millió forintot csalt ki egy ügyvéd ügyfeleitől, végül lebukott a bíróság pedig most ítélte el. A férfi információk szerint Százhalombatta egykori alpolgármester volt.

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt hat év börtönbüntetésre, hat év közügyektől való eltiltásra és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken egy ügyvédet.

A férfi - csalássorozat elsőrendű vádlottja - a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádirata szerint ügyvédi tevékenységével összefüggésben főként ingatlanmanipulációkkal és fiktív szerződésekkel szerzett különböző összegeket a sértettektől. A bűncselekménnyel okozott kár elérte a 145 millió forintot, melyből 46 millió megtérült.

A 2002-ben kezdődő, több mint hat éven át tartó csalássorozatban az elsőrendű vádlottal közreműködő bűntársak közül a másodrendű vádlottat 1 millió 750 ezer, a harmadrendűt 200 ezer forint megfizetésére kötelezte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, mert az ártatlanságát mindvégig hangoztató férfi felmentésért fellebbezett, míg a másik két vádlott, illetve az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Az MTI önkormányzati forrásból úgy tudja, hogy a férfi korábban Százhalombatta alpolgármestere volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel