Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 27. 16:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hat év fegyházra ítélték a Nógrád megyei csecsemőgyilkos nőt

Hat év fegyházra ítélték a Nógrád megyei csecsemőgyilkos nőt

Hat év fegyházat kapott első fokon az a Nógrád megyei nő, aki 2017 februárjában megölte újszülöttjét. A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyészség nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett

- közölte a törvényszék sajtótitkára pénteken az MTI-vel. Bárány Dávid ismertette: a bíróság megállapítása szerint a nő a szülést megelőző napokban szülésindító praktikákat és a magzatvíz megindításának lehetséges módjait kereste az interneten, majd 2017. február 20-án otthona mellékhelyiségében leánygyermeknek adott életet.

Az orvosszakértő vizsgálatok alapján a gyermek 34-36 hetes terhességnek megfelelő fejlettségű koraszülött volt, aki élve született, és nem volt feltárható semmilyen fejlődési rendellenesség, amely életképtelenséget okozott volna.

A vádlott a vécékagylóból egy ágytakaróval a fejénél fogva kiemelte az újszülöttet, dobozba tette, az udvaron flakonokat és éghető anyagokat dobott mellé, majd megkísérelte meggyújtani. Miután ez nem sikerült, a holttestet egy zsákba tette és a ház melléképületében elrejtette.

Az újszülött halálának közvetlen oka fulladás volt.

A sajtótitkár közölte: a bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények helyi elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

Egy korábbi bírósági közlemény szerint egy 28 éves mihálygergei nő ölte meg újszülöttjét. A nő kórházba került, ahol észlelték, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.