Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 21. 17:06, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek kábítószer-birtoklás miatt egy férfit

Hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek kábítószer-birtoklás miatt egy férfit

Hét és fél év börtönbüntetést kapott első fokon az a férfi, aki tavaly szeptemberben kokaint és amfetamint szállított külföldről Magyarországra - közölte a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A bíróság az egy nappal korábban meghozott ítélet kapcsán kiadott közleményben azt írta, hogy a férfit tavaly szeptemberben Pécsen fogták el a rendőrök, amikor egy közúti ellenőrzés során kiderült: az általa használt autó utasoldali légzsákjának a helyén kábítószert rejtett el.

A vádlott tavaly 2021. szeptember 16-án ment külföldre kábítószer beszerzése céljából, majd a megvásárolt drogot zoknikba rakta, azokat pedig a kocsiban kialakított rejtekhelyre helyezte.

A férfit két nappal később fogták el, úton hazafelé. Pécsen a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták, és a gépkocsi átkutatása során megtalálták a kokaint és amfetamint tartalmazó zoknikat.

A vádlott által az országba behozott kábítószer meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 4,25-szöröse volt, ezért a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre az országba behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása miatt ítélték el hét és fél év börtönbüntetésre. A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő naptól bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott és védője tudomásul vette a bíróság döntését, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.