Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 25. 09:41, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében

Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében

Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében, ahol további mintegy ötven útszakaszon csaknem száz munkagép dolgozik

- közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy csak Vas megyében vannak lezárt útszakaszok: Karakó és Jánosháza, Kemenesszentmárton és Mersevát, valamint Szombathely és Bucsu között számíthatnak korlátozásra az autósok a folyamatos hóátfúvások miatt.

Ugyanakkor az ország szinte teljes területén csapadékmentes az időjárás, a gyorsforgalmi utak jellemzően szárazak vagy sónedvesek. Az autósok csak Veszprém, Tamási, Fertőszentmiklós és Kaposvár térségében, valamint Vas megye nyugati részén számíthatnak téliesebb útviszonyokra, ezeken a területeken elsősorban a hóátfúvás okoz problémát.

Vas megyében napok óta óránkénti 50 kilométeres széllökések vannak, vasárnap várhatóan csökken a szél ereje, így a hófúvásos szakaszok száma is csökkenhet - mondta Pécsi Norbert Sándor. Kora reggel Győr-Moson-Sopron, Zala, Somogy megyében, a Duna-Tisza-közén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is erősebb széllökéseket mértek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére