Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 26. 14:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/Fotó: facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál - közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, az idén több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unió területére.

"A kialakult helyzetről személyesen tájékozódtam a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán, és megköszöntem a katonáknak a szolgálatot" - közölte a tárcavezető.

Kiemelte, a biztonság alapvető nemzeti érdek, és ennek a biztonságnak garanciája a magyar honvédség, amelyre mindig, minden körülmények között számíthatnak a magyar emberek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte, a kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja NATO-vállalásait a missziós részvételekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni