Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2018. Június 01. 19:19, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Hova tűnt Elvis Presley vagyona? - A Király örökösei úsznak az adósságban

Hova tűnt Elvis Presley vagyona? - A Király örökösei úsznak az adósságban

Elvis Presley több mint 40 évvel az halála után is arénákat tölt meg világszerte az Elvis, The wonder of You koncertshow-val, amely - Priscilla Presley-vel együtt - június 6-án Budapestre látogat.

A sikerek ellenére Elvis örökösei úsznak az adósságban. Hova tűnt majd 3 milliárd forint?

Amikor Elvis Presley 1977-ben elhunyt, pár millió dollár maradt a számláján, azonban a kiadásai is magasak voltak, csak Graceland fenntartása évi félmillió dollárt emésztett fel. A 9 éves Lisa Marie örökségét kezelő Priscilla Presley akkor úgy döntött, hogy megnyitja a birtokot a rajongók előtt. A terv bevált, amikor 1993-ban, 25. születésnapján Lisa Marie átvette az örökséget, már 100 milliósra (2,7 milliárd forint) hízott a vagyon. 2018-ra pedig szinte teljesen eltűnt.

Lisa Marie Presley az év elején jelentette be, hogy beperli pénzügyei intézőjét, Barry Siegelt, mert szerinte az ő hibája, hogy a pénzből mára csak 14 ezer dollár (3,9 millió forint) maradt, ráadásul félmillió dolláros hitelkártya adósságot is felhalmozott. Elvis egyetlen lánya úgy véli, hogy Siegel a saját tévés pályafutását egyengette a pénzből, olyan produkciós társaságokba fektette a pénzt, amelyek később csődbe mentek, magának pedig 9 millióért vásárolt villát.Siegel visszaperelte az örököst és azt állítja, hogy Presley túlköltekezése miatt futottak ki a pénzből, ezért 800 ezer dollár kártérítést követel. Közben Lisa Marie helyzetét nehezíti, hogy válik negyedik férjétől, Michael Lockwoodtól, a bírósági papírok szerint nemhogy teljesen elfogyott a vagyon, hanem 16 milliós adósságban is úszik az örökös.

Elvis neve soha nem merül feledésbe, a vagyonából azonban unokái valószínűleg már semmit se látnak.

Címkék: elvis presley, vagyon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.