Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2020. December 09. 10:01, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítóje jelenti - illusztráció: pixabay

Idén 41 terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban

Idén 41 terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban

Oroszországban 2020-ban 61 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 41 terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok az előkészítési fázisban

- jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság és a Szövetségi Operatív Törzs keddi moszkvai együttes tanácskozásán.

Bortnyikov úgy fogalmazott, hogy a terrorelhárítási akciók során 49 banditát és 9 vezért "likvidáltak", 36 bandavezért, 162 fegyverest és 591 bűnrészest pedig őrizetbe vettek az év folyamán. Mintegy 600 lőfegyvert, 134 házi készítésű robbanószerkezetet, valamint több mint 3 ezer aknát, kézigránátot és egyéb lőszert foglaltak le, továbbá félszáz illegális fegyverműhelyt számoltak fel.

A beszámolóból kiderült, hogy az év folyamán 210 ezer terrormegelőzési rendezvényt tartottak ifjúsági közegben, 12 millió ember bevonásával, további 86 ezret pedig közép-ázsiai diákok és vendégmunkások között. Megerősítették a fontos objektumok terrorellenes védelmét, és intézkedéseket tettek az információs tér megvédésére a terrorizmus ideológiájával szemben.

Az orosz biztonsági szervek idén nemzetközi terrorszervezetek 55 titkos sejtjét számolták fel, és 149 olyan külföldi személy Oroszországba történő bejutását akadályozták meg, akinek köze volt szélsőséges vagy terrorista tevékenységhez.

A biztonságiak a tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) közreműködésével 66 500 terrorista jellegű anyaghoz blokkolták a hozzáférést, és 110 olyan külföldi állampolgár tevékenységének vetettek véget, akik ezek terjesztésével voltak elfoglalva. Több mint 1200, a terrorizmussal összefüggő tevékenységgel meggyanúsított személytől több mint 57 millió rubelt foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 10:55, hétfő | Külföld

Az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben, Európa különböző országaiban és Dubajban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete.

2022. November 25. 14:49, péntek | Külföld

Megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest mintegy háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában.