Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Január 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idén 5-6 százalékkal nőhet a szálláshelyek bevétele

Idén 5-6 százalékkal nőhet a szálláshelyek bevétele

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele 5-6 százalékkal növekedhet az idén a tavalyi 8 százalék után a Szállás.hu becslése szerint.

A szállásfoglaló oldal keddi, MTI-nek küldött közleménye szerint a magyarok 2019-ben átlagosan 49 400 forintért foglaltak szálláshelyet, ami csaknem 10 százalékkal több, mint 2018-ban.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest lettek a legnépszerűbb úti célok. A további sláger úti célok voltak: Balatonfüred, Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged és Miskolctapolca.

A tájékoztatás szerint a Szállás.hu több mint 27 százalékkal növelte az általa közvetített forgalmat 2019-ben. Az egyéjszakás (35 százalék) és a kétéjszakás (33 százalék) kikapcsolódások voltak a legjellemzőbbek, az átlagos foglalási hossz 2,26 éjszaka volt tavaly.

Az idei év bizakodásra ad okot Szigetvári József, a Szállás.hu vezérigazgatója szerint, aki úgy véli: a növekedés akkor érheti el az öt-hat százalékot, ha a szálláshelyek az áfacsökkentés jövedelmezőség-javító hatását a minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk