Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 09. 12:48, péntek | Belföld
Forrás: mti

Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport

Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport a karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítványon keresztül.

Tóth Krisztina rámutatott, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére biztosítani tudják tízezer család és idős ember számára a cégcsoport termékeiből összeállított élelmiszercsomagot. Eddig évente 50 millió forintot fordítottak az élelmiszercsomagokra, az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt idén ez eléri a 100 millió forintot - fűzte hozzá.

A főtitkár közölte, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó cégek több mint 100 dolgozója vállalta a több mint 40 tonnányi élelmiszer dobozolását, amelyeket a cégcsoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba, ahonnan a szervezet önkéntesei viszik el az adományokat a rászorulóknak. Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború miatt sok feladatuk van egész évben, ezért különösen fontosnak nevezte a hazai rászorulókat megsegítő karitatív akciót. A válsághelyzetben igyekeznek a menekültek ellátásán kívül a nélkülöző magyar családokon, időseken, vagy bármilyen okból szociálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő embereken is segíteni - tette hozzá.

A főigazgató közölte, hogy öt regionális központjukba jutnak el a csomagok, ahonnan munkatársai személyesen viszik el főként nagycsaládosoknak és egyedülálló, idős embereknek.

A sajtóanyag szerint a csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára: többek között pulyka húsáru, sajt, friss tojás, méz és karácsonyi keksz is részét képezi az adománynak.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021-ben, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását elsősorban a gyermekek és családjaik számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

Fotó: Feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.