Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ironikus felfedezés: dohánnyal gyógyítható a rák?

Ironikus felfedezés: dohánnyal gyógyítható a rák?

A dohánylevélben található fehérje elpusztítja a rákos sejteket - állapították meg a La Trobe Egyetem kutatói. Az NaD1 nevű protein eredetileg arra szolgál, hogy megvédje a növényt a gombás fertőzésektől. A felfedezés új utakat nyithat a daganatos megbetegedések kezelésében - írja a Live Science.

A kutatás keretében a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy a növény gombák és baktériumok elleni védekezőképessége hogyan hat a szervezetben lévő daganatos sejtekre. Kimutatták, hogy az NaD1 nevű fehérje jelenlétében a rákos sejtek alakja először megváltozik, majd miután a molekula feltépi azt, a sejt felrobban.

Az eredmények olyan gyógymódok kifejlesztéséhez vezethetnek, amelyekkel nemcsak a gombás fertőzéseket lehetne megelőzni vagy kezelni, de a rákos sejteket is elpusztítani anélkül, hogy az egészséges sejtek károsodnának. Ez ugyanis a most rendelkezésre álló kezelések egyik mellékhatása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.