Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 27. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: sajtóközlemény

Ismét trükkös csalók próbálkoznak a gázszolgáltató nevében

Ismét trükkös csalók próbálkoznak a gázszolgáltató nevében

Újabb ”trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik ezúttal ismét készülék korszerűsítés, valamint gázfelhasználói rendszer előzetes ál-lapotfelmérése címén próbáltak pénzt beszedni.

A csalók a társaság megbízottainak adva ki magukat igyekeznek megkárosítani az ügyfeleket.

Tovább folytatják a magukat TIGÁZ szakembereknek kiadó személyek a lakosság megtévesz-tését. A TIGÁZ-ra hivatkozva az ellátási terület több megyéjében igyekeznek rávenni a gyanút-lan fogyasztókat, hogy készülékük korszerűsítésére, vagy előzetes állapotfelmérésre kötött szerződéssel csaljanak ki belőlük pénzt. Értesüléseink szerint sokan adtak át már akár több tízezer forintot is részükre.
A TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy ők nem bíztak meg senkit azzal, hogy ilyen tevékenységet végezzen. A Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállal-kozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csek-ken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbí-zásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig megbízó levelet állít ki a Társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.


A TIGÁZ munkatársai és megbízottai jellemzően a következő ügyekben kereshetik fel ügyfe-leiket személyesen, otthonukban:
• Műszaki átvétel
• Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
• Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
• Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
• Mérőhely ellenőrzés
• Mérőhely leolvasás
• Hibaelhárítás

A Társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat meg-téveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaélése-ket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelez-zék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (80) 180-380.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.