Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 15. 19:20, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jobbik-tégla az Unióban?

Jobbik-tégla az Unióban?

Kémkedéssel gyanúsítják Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt, a Legfőbb Ügyészség már kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését – közölte a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint Kovács Európai Unió intézményei ellen folytathatott kémkedést, és rendszeresen találkozott orosz diplomatákkal.
Az érintett képviselő a csütörtöki sajtótájékoztatón cáfolta a híreket.


Az újság úgy tudja, Kovács Béla ellen még április elején tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal. Az EP-képviselő 2013 decembere óta elnöke azEurópai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amivel kapcsolatban már többször megfogalmazódott a gyanú, hogy orosz befolyás alatt áll, és céljuk, hogy saját frakciót alakíthassanak az Európai Parlamentben. A Magyar Nemzet azt is felemlegeti, hogy a férfi rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal, és gyakran utazik Moszkvába.

Kovács Béla a Wikipédia életrajzi összefoglalója alapján itthon középiskolai tanulmányai után Tokióban négy éven át egy amerikai magánegyetemen politológiát és nemzetközi kapcsolatokat hallgatott, 1986-ban Moszkvában pedig a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) nemzetközi közgazdász diplomát szerzett. 1988-tól 2003-ig nemzetközi kereskedelmi cégeknél dolgozott vezető beosztásban Japánban és Oroszországban. 2003-ban a „Gaszisz” Orosz Állami Akadémia jogtudományi karán végzett befektetési szakjogászként.

Kovács felesége pedig az orosz-osztrák kettős állampolgárIsztohin Szvetlana, akiről a Magyar Nemzet azt állítja, korábban a KGB kémelhárításánál dolgozott.

***
Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működtem velük együtt és megkeresés sem volt a részükről - jelentette ki Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője budapesti sajtótájékoztatóján. A Jobbik a visszaszorítását célzó álbotránynak tartja, hogy jelöltjét kémkedéssel vádolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk