Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2022. Május 01. 16:11, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Johnson további brit hadfelszerelés szállítását ígérte Zelenszkijnek

Johnson további brit hadfelszerelés szállítását ígérte Zelenszkijnek

További brit hadieszközök szállítását ígérte szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek.

A Downing Street szombat esti tájékoztatása szerint Johnson és Zelenszkij telefonos megbeszélést tartott, és az ukrán elnök előterjesztette, hogy milyen felszerelésre van szükség Ukrajna védelméhez.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének beszámolója szerint Johnson megerősítette, hogy Nagy-Britannia folytatja Ukrajna katonai támogatását annak érdekében, hogy az ukránok megkapják az önvédelemhez szükséges eszközöket.

Johnson szóvivője nem részletezte, hogy Zelenszkij milyen további hadfelszerelés szállítását kérte Londontól a brit kormányfővel tartott szombat esti telefonos megbeszélésen.

Nagy-Britannia azonban régóta Ukrajna egyik legnagyobb nyugati fegyverellátója, és az orosz invázió február végi kezdete óta is több száz hordozható légvédelmi rakétarendszert, páncéltörő rakétákat, egyéb precíziós rakétafegyverzeti eszközöket, 120 páncélozott járművet, hajók ellen bevethető rakétarendszereket és drónokat adott át az ukrán fegyveres erőknek.

A brit kormány ugyanakkor folyamatosan hangsúlyozza, hogy az Ukrajnának szállított brit fegyverzet védelmi jellegű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 08:02, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház újabb részleteket közölt az Oroszországba érkező észak-koreai katonákról

Megerősítette szerdán a washingtoni Fehér Ház egy tisztségviselője, hogy értesüléseik szerint október elején észak-koreai katonák érkeztek Oroszország keleti részébe.

2024. Október 22. 10:36, kedd | Külföld

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az izraeli katonai mozgásokról szóló titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

A Fehér Ház mélyen aggasztónak tartja az Irán elleni lehetséges izraeli előkészületekről szóló, szigorúan titkos hírszerzési iratok nyilvánosságra kerülését

2024. Október 19. 08:37, szombat | Külföld

Putyin: Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna atomfegyvert hozzon létre

Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a BRICS-országok jelentős sajtóorgánumainak vezetőit fogadta Moszkvában.

2024. Október 19. 08:33, szombat | Külföld

Kína nem érti, miért félnek a polgárok a gyermekvállalástól