Városlista
2025. március 16, vasárnap - Henrietta

Hírek

2019. Január 14. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.

A két évvel ezelőtti világdöntő óta generációváltás zajlott a magyar csapatnál: noha Pohner Ádám commis-ként már kipróbálta magát a Bocuse d'Oron, séfként a mezőny legfiatalabb tagjának számít, Segal Viktor és Csillag Richárd pedig először szerepelnek majd a magyar csapat tagjaként - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a csapat hétfői budaörsi sajtótájékoztatóján.

Hamvas Zoltán a Forma-1 világához hasonlította a Bocuse d'Ort, hiszen a világ legrangosabb szakácsversenyének innovációi később rendszerint leszivárognak a éttermi gasztronómiába is.

Minden körülmény adott a jó szerepléshez, hiszen rengetegen, például norvég sztárséfek is segítik a magyar csapatot az öt és fél órás versenyprogram tökéletesre csiszolásában - jegyezte meg Hamvas Zoltán.

Pohner Ádám felidézte, hogy 2015-ben Molnár Gábor mellett commis-ként versenyezhetett a lyoni világdöntőben, majd 2016-ban séfként indult, és Széll Tamás mögött második lett a magyarországi döntőben.

Mint elárulta, a csapat tagjai hónapok óta heti hat napot gyakorolnak, a versenyre szánt fogásokat folyamatosan fejlesztve, mostanra pedig már a finomhangolásoknál tartanak.



A fogásokhoz igyekeznek minél több minőségi magyar alapanyagot - például tokaji bort, egri bikavért, magyar eceteket - felhasználni, valamint magyar technológiai eljárásokat - mint a derelyekészítés vagy a savanyítás - alkalmazni.

Segal Tamás és Csillag Richárd szintén arról számoltak be, hogy a felkészülés kiválóan halad és hogy a csapat mind technikailag, mind pszichésen jól felkészült a január végi világdöntőre.

A Bocuse d'Or döntőjét a SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.

A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyzőknek.

Címkék: csapat, felkészülés, séf

Ezek érdekelhetnek még

2025. Március 16. 08:36, vasárnap | Belföld

Március 15. - Orbán Viktor: uniót, de Ukrajna nélkül

Európa urai úgy döntöttek, hogy Ukrajnának folytatnia kell a háborút, kerül, amibe kerül. \"Majd kap cserébe gyors uniós tagságot, a mi pénzünkön\".

2025. Március 16. 08:26, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2025. Március 15. 08:52, szombat | Belföld

Menczer Tamás: április közepétől postázzuk a szavazólapokat Ukrajna EU-tagságáról

Április közepétől postázzák az Ukrajna európai uniós tagságáról szóló véleménynyilvánító szavazás szavazólapjait - közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pénteken a Facebook-oldalán.

2025. Március 15. 08:48, szombat | Belföld

Március 15. - Kitüntetések - Kossuth-díj

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.