Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 03. 07:14, szerda | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: mti

Jövő héttől indul a Balatoni Nyár című magazinműsor

Jövő héttől indul a Balatoni Nyár című magazinműsor

Jövő hétfőn indul a Balatoni Nyár című magazinműsor, amely délelőttönként várja a nézőket - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel

Mint írják, az idén tízéves, megújult magazinműsor célja, hogy a televíziónézők minden korosztályát a képernyő elé csalogassa - áll a közleményben. A magazinműsor a Duna Televízióban és a Duna World csatornán lesz látható naponta.

Az összegzés szerint a műsor egyszerre lesz aktuális, szórakoztató, praktikus és kreatív. A napi kétórás adások minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a változatosságra, a sokszínűségre, a színvonalas szórakoztatásra, valamint a Balaton újdonságainak bemutatására.

A forgatásoknak idén is a Balaton adja a hátteret, a műsor immár hagyományosan a révfülöpi partról jelentkezik. Egy nő és egy férfi műsorvezető heti váltásban várja a nézőket. Az idei műsorvezető párosok Rátonyi Krisztina és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence.

A délelőtti műsor a társadalom minden rétegét érintő témákat dolgoz fel bejátszók és stúdióbeszélgetések formájában. Elkalauzol számos Balaton-parti településre, programokat ajánl a tó körül, bemutatja a környék legszebb épületeit, felelevenít izgalmas balatoni legendákat és eddig ismeretlen kirándulóhelyeket mutat be.

A műsorvezetők keresik a Balaton legjobb háziasszonyait és végigjárják a tó helytörténeti érdekességeit. Hetente többször kertészeti tippekkel várják a nézőket, az egészség és mozgás iránt érdeklődőknek is számos érdekességet kínálnak, míg a kisgyermekes családok ötleteket kaphatnak arra, hogy hogyan érdemes a gyerekeket a nyári szünetben lekötni.

A műsor idei gasztro-házigazdái Kovács Lázár séf és Juhos József mestercukrász, akik minden napra ízletes fogásokkal és balatoni süteményekkel készülnek. Emellett ismert előadók, színészek, művészek szórakoztatják majd a képernyő előtt ülőket dalaikkal, balatoni történeteikkel - olvasható a közleményben.

Mint írják, a műsorban a járványügyi helyzettel kapcsolatos aktuális és fontos tudnivalók is helyet kapnak, ezért a révfülöpi stúdióba szakembereket, önkénteseket és karitatív szervezetek képviselőit is meghívják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.