Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 20. 13:57, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jövőre sem nőnek a diákhitel kamatai

Jövőre sem nőnek a diákhitel kamatai

Továbbra is az eddigi legalacsonyabb szinten, 8 százalékon marad a diákhitel kamatainak törlesztése. A hitelkonstrukcióban felvehető összegek szintén változatlanok – tájékoztatott a Diákhitel Központ.

A központ 10 éves fennállásának legalacsonyabb kamatát tartja fenn a következő félévre is, így a kamat mértéke 2012. január 1. és június 30. között 8 százalék. A csökkenő forrásköltség, valamint a szinten tartott kockázati és működési prémium lehetővé tették, hogy immáron második fél évre biztosítsa a társaság ügyfelei számára a kedvező kamatszintet.

A Diákhitel Központ továbbra is a pénz- és tőkepiacról vonja be a hitelezéshez szükséges forrásait, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi.

A forrásszerzés egyik jelentős eszköze az Európai Beruházási Bankkal létrejött harmadik finanszírozási szerződés is, amely a 2011-2013-as időszakban maximum 38 milliárd Ft összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszi lehetővé a Diákhitel Központ számára. 2010 nyara óta a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. gyakorolja a Diákhitel Központ felett, mely szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a Társaság számára.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: diákhitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.