Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 08. 11:15, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Jubileumi Judas Priest-koncert lesz jövőre Magyarországon

Jubileumi Judas Priest-koncert lesz jövőre Magyarországon

Félévszázados évfordulóját turnéval ünnepli a Judas Priest jövőre. Minden idők egyik legfontosabb heavy metál zenekara 2020. július 13-án a Papp László Budapest Sportarénában adja elő legnagyobb sikereit

- közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

A Judas Priest júniusban fellép Lengyelországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Németországban, Spanyolországban és Svájcban is, majd a Budapest Sportarénába két év után térnek vissza.

A zenekar ugyan 2012-ben elbúcsúzott a közönségtől, 2013 végén mégis újra összeállt és 2018-ban megjelent a sorrendben tizennyolcadik stúdióalbum, a Firepower, amely valamennyi addigi lemezüknél sikeresebben szerepelt a slágerlistákon.

A Judas Priest Birminghamben alakult 1969-ben, több mint 50 millió albumot adott el világszerte, és megkapta a legjobb metál előadónak járó Grammy-díjat. A 2011-2012-es búcsúturnén (amely a Sziget fesztivált is érintette) a klasszikus felállás négy tagja, Rob Halford (ének), Glenn Tipton (gitár), Ian Hill (basszusgitár) és Scott Travis (dob) szerepelt, a koncertsorozat előtt visszavonult K.K. Downing helyett már Richie Faulkner gitározott, aki azóta is a zenekar tagja.

Az együtteshez olyan hatalmas sikerek fűződnek, mint a Victim of Changes, a Diamonds And Rust, a Turbo Lover, a The Green Manalishi, a Breaking The Law, a Painkiller vagy a Hell Bent For Leather. Rob Halford, a Judas Priest frontembere volt az, aki tetőtől talpig bőrbe és fémbe öltözve a heavy metál divatot elindította. Színpadi megjelenésével és négyoktávos, elképesztő énekével ő a műfaj történetének egyik legkarizmatikusabb énekese.

A Judas Priest több anyagával is szerepel az amerikai Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb metál albumának listáján, a zenekart 2017-ben jelölték a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Címkék: judas priest, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára