Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. December 21. 07:45, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Karácsonykor marad a borús, párás időjárás

Karácsonykor marad a borús, párás időjárás

A következő napokban helyenként kisüthet a nap, de az ország nagy részén borult lesz az ég. Karácsonykor is marad a párás, ködös idő, néhol szitálással, vasárnap viszont a hegyekben akár hózápor is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn az ország nagy részén borult lesz az ég, délelőtt azonban a Dunántúlon, később a Dél-Alföldön is lehet némi napsütés. Számottevő mennyiségű csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás, illetve este északkeleten néhol kisebb eső fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Napközben többnyire 3-8 fokig, délnyugaton néhol 9-11 fokig is melegedhet a levegő.

Kedden is folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, néhol szitálás is lehet. A Dunántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön is általában borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Néhol szitálásra is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 1 és plusz 4, csütörtökön mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul. Szerdán napközben plusz 3-8 fokig, csütörtökön 2-7 fokig melegszik a levegő.

Karácsony első és második napján, pénteken és szombaton is borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, elszórtan szitálással. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet. Helyenként zápor, főként a hegyekben hózápor is lehet. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-8 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;