Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2021. December 30. 17:09, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

Katalizátorokra szakosodott testvérpárt fogtak el

A szentendrei rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 és 18 éves testvérpárt, akik a gyanú szerint több telephelyen, 10 parkoló jármű katalizátorát lopták el.

A bűncselekményekről sorra érkeztek a bejelentések a rendőrségre decemberben. A rendőrök aprólékos adatgyűjtése, és részletes tanúkihallgatásai meghozták a várt eredményt, azonosították a lopássorozattal összefüggésbe hozható elkövetőket december 27-én délelőtt célirányosan indultak elfogásukra – közölte a rendőrség.

A katalizátorlopások értelmi szerzője a 27 éves L. Tamás a rendőrök elől először a kocsijával próbált menekülni, majd háza előtt satufékezett, kipattant az autóból és felszaladt a padlásra. A rendőrök utána mentek, kis idő múlva a férfi leugrott és tovább szaporázta volna lépteit, azonban a lába megsérült, kórházba kellett vinni. Ellátását követően őrizetbe vették. Testvérét ez idő alatt már a kihallgatóhelységben faggatták a nyomozók.

Bűnlajstromuk vélhetően a nyomozás során tovább bővül, ugyanis egy, pomázi étteremből történt lopást is a számlájukra írtak a rendőrök, ahonnan edénynek, lemezek tűntek el. A 18 éves fiú mindenre kiterjedően beszélt az őt kihallgató nyomozónak, testvére nem tett vallomást.

A szabadlábon védekező L. Roland, valamint az azóta letartóztatott L. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.