Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 30. 18:06, kedd | Kék hírek
Forrás: mti/fotók: police.hu

Kegytárgyakat loptak el egy budakalászi templomból

Kegytárgyakat loptak el egy budakalászi templomból

Kegytárgyakat lopott el egy budakalászi templomból egy 28 éves munkanélküli férfi, a szentendrei rendőrök egy napon belül elfogták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést szombaton késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott. A helyszínen kiderült, valaki betörte az egyik ablakot, és a sekrestyéből három réz kelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót elvitt. A kárt egymillió forintra becsülték.

A rendőrség megkereste annak az autónak a tulajdonosát, amelyet az elkövetés idején a közelben láttak. Ekkor meglátták az autós egyik rokonát, akinek a kezén és a lábán friss vágási sérülések voltak, ezután mindkét embert előállították, majd kihallgatták.

A gyanúsított beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy a templom mellett gyalogolva eszébe jutott, hátha bent talál misepénzt, ezért kővel betörte a sekrestye ablakát, bemászott, összeszedte, amit tudott, majd másnap reggel 1500 forintért eladta egy ismerősének; a pénzből kiflit és kenőmájast vett.

A rendőrök megtalálták a lopott kegytárgyakat a férfi ismerősénél, akit szintén előállítottak. Ő azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy a tárgyak bűncselekményből származnak.



A kegytárgyakat a rendőrség visszaadta tulajdonosuknak, az ügyben a szentendrei rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított eljárást.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, kezdeményezték a letartóztatását, valamint vizsgálják, hogy a férfi további vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.