Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 06. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs WBO győztes beszámolója az árvízi védekezésről

Kelemen Balázs és edzője, Őri József beszámolója az elmúlt két nap árvízi védekezéséről. A WBO győztes fiatalember és edzője az elmúlt két napot a gátakon töltötték.

Balázs szerkesztőségünk részére küldött híreit és fotóit olvashatják, láthatják:

"Június 4-én önkéntesekből álló csapattal mentünk ki Dunaszentpálra, miután a Facebookról értesültünk, hogy ott nagyon veszés a helyzet. A polgármesteri hivatalnál le kellett adnunk az önkéntesek névsorát, akikből szerencsére rengeteg volt. Így a faluba levő Duna szakasznál voltak elegen, ezért egy részünket kiküldték a sertéstelep melle, ahol hegyekben állt a homok és zsákokba kezdtük tölteni, amiket rakodógépek felpakoltak traktorok pótkocsijára, amik néhány önkéntessel és a zsákokkal kimentek a töltésre gátat építeni, ahol kint voltak a szegedi vízügyesek is.

A töltésen elraktuk a zsákokat, majd visszamentünk a telephez a maradék homokot zsákokba tölteni.

Június 5-én Facebookon a fotók és a kiírások hatására sikerült összeverbuválni kb. 60 ismerőst. Továbbá támogatókat, akiktől kaptunk három hatalmas fazék gulyást és egy pékségtől négy zsák péksüteményt és kenyeret. A kapott élelmet a vöröskeresztes lányok osztották ki, a megállás nélkül dolgozóknak.

Ezen a napon megint Dunaszentpálon regisztráltunk es onnét irányítottak minket Zsejkepusztára, ahol egy rendészeti iskola diákjai rakták több száz önkéntessel a homokot a zsákokba és építettek az úton a gátat, mivel ezen a szakaszon nincs gát ami megállítaná a folyót. A felajánlott ételeket a vöröskereszt kiosztotta a munkásoknak és folyamatosan hordták a kávét és ásványvizet a fáradó dolgozóknak akik órák óta folyamatosan építették a védvonalat. Mi 1órakor jöttünk el, de természetesen folyt még a munka."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.