Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Február 08. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két, a kairói terrortámadásban megsérült kopt nő kezelésében segít Magyarország

Két, a kairói terrortámadásban megsérült kopt nő kezelésében segít Magyarország

A magyar kormány segítségével kezdődhet meg a kairói terrortámadásban megsebesült két egyiptomi kopt nő rehabilitációja a Honvéd Kórházban

- nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek. Török Tamás ismertette: a kormány Kveck Péter egyiptomi magyar nagyköveten keresztül ajánlott fel segítséget a kopt közösségnek, amelynek tagjai a tavaly december 11-ei, a kairói Szent Péter templom elleni terrortámadásban sebesültek meg. A merényletben 25-en meghaltak, 49-en megsérültek.

Török Tamás elmondta, a kopt közösség a múlt héten jelezte, hogy két, a terrortámadásban megsérült nő utókezelésében magyar segítséget kérnek, ezek után kezdődtek meg az egyeztetések a Honvédelmi Minisztériummal és a Honvéd Kórházzal. A magyar és az egyiptomi orvosok többször konzultáltak az elmúlt napokban, a magyar kórháznak minden leletet elküldtek. Az egyik sebesültre várhatóan többhetes, részleges arcátültetést is magába foglaló kezelés vár, a másik sebesült sérülései kevésbé súlyosak - közölte.

A robbantás után az egyiptomi kormány azonnal elítélte a kopt közösséget ért terrorcselekményt. A két egyiptomi állampolgár utókezelése is magyar és egyiptomi közös segítségnyújtás eredményeként valósulhat meg - közölte Török Tamás. Hozzátette: a két kormány együttműködését az is jelzi, hogy Magyarország a napokban Kairó kérésére közvetítő szerepet vállalt, és támogatja, hogy Egyiptom európai uniós segítséget kapjon az illegális migráció megállításához.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül 2016. október 15. óta működik Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára felügyeletével az az új kormányzati egység, amelynek a keleti keresztény közösségek megsegítése és helyzetük figyelemmel kísérése a feladata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.