Városlista
2024. június 8, szombat - Medárd

Hírek

2012. Július 19. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Két év börtönt kapott egy fiatal egy pénztáros bántalmazásáért

Két év börtönt kapott egy fiatal egy pénztáros bántalmazásáért

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Városi Bíróság egy 19 éves budapesti fiatalt, aki július 7-én Gárdonyban úgy arcul ütött egy bolti pénztárost, hogy annak megsérült az arc- és az orrcsontja is - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek.

Németh-Kész Mónika rendőr őrnagy tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, de a másodfokú eljárás végéig a fiatalember előzetes letartóztatásban marad.
Július 7-én a fiatalember szóváltásba keveredett az élelmiszerbolt pénztárosával, aki - miután az üzletben korábban több lopás történt - feltételezte, hogy a betérő fiatalok is lopni készülnek. Amikor ezt szóvá tette, vita alakult ki közte és a vevők között, és a 19 éves férfi ököllel arcon ütötte a pénztárost, aki nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A fiatalt a Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozást gyorsított eljárás keretében, a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezése mellett folytatták le, és ügyében szerdán már ítéletet is hirdetett a bíróság.
A férfi korábban többször volt büntetve garázdaság és rongálás elkövetése miatt, és jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás az egyik budapesti rendőrkapitányságon.

Címkék: Jog-bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.

2024. Június 04. 13:49, kedd | Kék hírek

Szoftverkódokkal kereskedtek, lecsapott rájuk a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket.