Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2011. December 23. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: STOP/manna.ro

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Ebben az évben már másodjára született kétfejű baba a brazíliai Anajasban. Tegnap egy 25 éves nő adott életet a kétfejű, 4,5 kilogrammos csecsemőnek.

A kicsi teljesen egészséges, egyetlen szívvel él, és főbb szervei is kitűnően működnek. A két fej szintén normálisan fejlődött.

A fiatal anya vidéken él, terhessége alatt egyszer sem kért ultrahangos vizsgálatot. Néhány órával a szülés előtt tudta meg, hogy kisfia rendellenesen fejlődött.

A kórház igazgatója elmondta: a nő hasi fájdalmakkal jelentkezett a kórházba. - Az orvosok, amikor elvégezték az ultrahangos vizsgálatot, és rájöttek, a babának két feje van, úgy döntöttek, nem kockáztatnak, hanem császármetszést alkalmaznak. Annak ellenére, hogy kórházunk kicsi, sikerült megmenteni mind az anyát, mind az újszülöttet. Ez is volt a célunk. Nekünk is meglepetés volt, hogy a fiúcska jó egészségi állapotban jött a világra - számolt be az esetről az igazgató.

A nőnek még van három gyermeke, és az orvosok beszámolói szerint egyáltalán nem esett kétségbe, hogy kétfejű kisfia született. - Sok örömmel fogadták a családban a gyermeket. Az anya mindkét száján eteti, a kicsi születése után nem hagyta el a szobát, ahol az anyával tartózkodik. A nő legfőbb kívánsága, hogy minél hamarabb hazamenjenek - tette hozzá az igazgató.

Ebben az évben a kisfiú a második olyan csecsemő Brazíliában, aki két fejjel jött a világra. A 27 éves Sueli Ferreira néhány hónappal ezelőtt szült, de a csecsemő két hónapra rá oxigénhiányban meghalt - számol be a manna.ro.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 18:08, szerda | Belföld

Egyre több személyi kölcsönt és áruhitelt vesznek fel az ünnepekhez közeledve

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 csatornán.

2019. December 11. 16:31, szerda | Belföld

Közzétette a Google az idei magyar keresési toplistát

Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az India-Dél-Afrika krikettmérkőzések vezetik a legfelkapottabb Google-keresések 2019-es listáját.

2019. December 11. 16:06, szerda | Belföld

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor,

2019. December 11. 14:05, szerda | Belföld

Szamurájkarddal támadott ismerősére egy pápai férfi

Súlyos testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség, mert egy 44 éves pápai férfi szamuráj karddal sebesítette meg ismerősét.