Városlista
2019. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. December 23. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: STOP/manna.ro

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Két fejjel született egy baba Brazíliában

Ebben az évben már másodjára született kétfejű baba a brazíliai Anajasban. Tegnap egy 25 éves nő adott életet a kétfejű, 4,5 kilogrammos csecsemőnek.

A kicsi teljesen egészséges, egyetlen szívvel él, és főbb szervei is kitűnően működnek. A két fej szintén normálisan fejlődött.

A fiatal anya vidéken él, terhessége alatt egyszer sem kért ultrahangos vizsgálatot. Néhány órával a szülés előtt tudta meg, hogy kisfia rendellenesen fejlődött.

A kórház igazgatója elmondta: a nő hasi fájdalmakkal jelentkezett a kórházba. - Az orvosok, amikor elvégezték az ultrahangos vizsgálatot, és rájöttek, a babának két feje van, úgy döntöttek, nem kockáztatnak, hanem császármetszést alkalmaznak. Annak ellenére, hogy kórházunk kicsi, sikerült megmenteni mind az anyát, mind az újszülöttet. Ez is volt a célunk. Nekünk is meglepetés volt, hogy a fiúcska jó egészségi állapotban jött a világra - számolt be az esetről az igazgató.

A nőnek még van három gyermeke, és az orvosok beszámolói szerint egyáltalán nem esett kétségbe, hogy kétfejű kisfia született. - Sok örömmel fogadták a családban a gyermeket. Az anya mindkét száján eteti, a kicsi születése után nem hagyta el a szobát, ahol az anyával tartózkodik. A nő legfőbb kívánsága, hogy minél hamarabb hazamenjenek - tette hozzá az igazgató.

Ebben az évben a kisfiú a második olyan csecsemő Brazíliában, aki két fejjel jött a világra. A 27 éves Sueli Ferreira néhány hónappal ezelőtt szült, de a csecsemő két hónapra rá oxigénhiányban meghalt - számol be a manna.ro.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 11:50, péntek | Belföld

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál.

2019. Augusztus 16. 10:59, péntek | Belföld

BKK: tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos -