Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 04. 14:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Két kokainkereskedővel és sok cuccal kevesebb az utcán

Két kokainkereskedővel és sok cuccal kevesebb az utcán

Több hónapnyi előkészítő munka van a mögött a rajtaütés mögött, amelyet a Pest megyei felderítők szerveztek a Hárs-hegyre. Az eredmény: két kokainkereskedővel és jelentős mennyiségű cuccal kevesebb az utcán.

Hosszú nyomozás után drogdílerekre csaptak le a rendőrök. Az akció március 30-án indult, a felderítők jóval a találkozó időpontja előtt elfoglalták pozíciójukat, majd vártak, amíg a parkolóba szervezett légyottra megérkezett a nő és a férfi. Akkor csaptak le, amikor a drog gazdát cserélt, majd bilincselve előállították a 38 éves budapesti nőt, valamint a 39 éves budakeszi férfit – közölte a rendőrség.

A nő legalább 2021 szeptembere óta heti rendszerességgel árulta a kokaint ügyfeleinek, többek között az akcióban elfogott 39 éves férfinek, aki saját vevőit is ellátta a vásárolt mennyiségből. A rendőri közbeavatkozás közel 23 gramm, papírdobozba rejtett drog átadás-átvételét hiúsította meg, amely a nő kezéből egy rövid időre egy bokorba dobva landolt, majd bűnjelkamrába került. Ahogyan azok a cuccok is, amiket a két érintett lakásán foglaltak le a kutatásokon – fogalmazott a hatóság.

A férfi otthonában további 38 gramm, az előzetes szakértői vélemény szerint kokaint találtak. A nő lakásán, illetve autójában lefoglalt bűnjelek listája hosszabb: 333 gramm fehér por, két digitális mérleg, két, fehér porral szennyezett kanál, nejlontasakok, fóliatekercsek.

B. Katalin és H. Péter nem tett vallomást, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal éltek.

A kereskedés gyanúsítottjain kívül a felderítők elfogtak három, ügyfélkörbe tartozó fogyasztót is, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az azóta letartóztatott B. Katalin és H. Péter ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.