Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 19. 07:35, péntek | Sport
Forrás: mti

Kézilabda: A negyeddöntőben búcsúzott a Veszprém

Kézilabda: A negyeddöntőben búcsúzott a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel 31-27-re kikapott a lengyel Kielce otthonában a negyeddöntő csütörtöki visszavágóján, így 60-56-ra elveszítette a párharcot.

Az első mérkőzésen, egy héttel ezelőtt Veszprémben 29-29-es döntetlen született. A négyes döntőt június 17-18-án rendezik Kölnben.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:

Barlinek Industria Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 31-27 (18-12)
-----------------------------------------------------------------
lövések/gólok: 40/31, illetve 42/27
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/5
kiállítások: 8, illetve 12 perc
Továbbjutott: a Kielce, 60-56-os összesítéssel.

A vendégektől Omar Jahja és Ligetvári Patrik hiányzott, a hazaiaknál Haukur Thrastarson, Elliot Stenmalm, Pawel Paczkowski és Damian Domagala nem szerepelt a keretben.

Ahogyan egy héttel korábban, úgy ezúttal is sok hibával kezdett a Veszprém, ezért Momir Ilic vezetőedző a 12. percben, 6-2-es hátrányban időt kért. Ezt követően rendezte sorait a magyar csapat, és a februárban éppen Kielcéből igazolt Nedim Remili vezérletével felzárkózott 9-7-re. A lengyeleknél Talant Dujshebaev vezetőedző kapust cserélt, és a 24. percben ismét négy találat volt csapata előnye. Csakhamar a túloldalon is jött a kapuscsere, Rodrigo Corrales helyett Vladimir Cupara állt a háló elé. Az előző idényben BL-ezüstérmes Kielce kétszer is betalált emberhátrányból, és mivel az egész első félidőben magabiztosabban, pontosabban kézilabdázott, a szünetben már 18-12-re vezetett.

Remekül védekeztek a lengyelek, részben ennek tudható be, hogy jó néhány labdaeladással nehezítette saját helyzetét a Veszprém. A játék képe a folytatásban sem változott, bár a vendégek nagyon akartak és a meccs utolsó négy gólját ők szerezték, de a rendkívül felkészült, jobban és hatékonyabban játszó hazaiak ellen nem volt esélyük a továbbjutásra.

Veszprémi részről Nedim Remili hét, Kentin Mahé öt, Gasper Marguc négy gólt szerzett, Rodrigo Corrales hat védéssel zárt, Vladimir Cuparának nem volt védése. Csapatuk csak egyszer, 1-0-nál vezetett a találkozón. A házigazdáknál Szymon Sicko és Alex Dujshebaev hat-hat, Nicolas Tournat négy alkalommal volt eredményes, Andreas Wolff négy, Mateusz Kornecki hat lövést hárított.

A két csapat 19. egymás elleni BL-mérkőzésén 11 veszprémi siker és három döntetlen mellett ötödször győzött a Kielce.

A visszavágó után Nagy László, a Telekom Veszrém sportigazgatója a Kossuth Rádión úgy nyilatkozott, ez a párharc nem az első meccsen "ment el".

"Azt hittem, az utolsó 10-15 percben fog eldőlni a továbbjutás, de az első félidőben elég komoly hátrányba kerültünk, és a másodikban már csak finomítani tudtunk az eredményen" - magyarázta.

A korábbi világklasszis jobbátlövő úgy fogalmazott, a játékosok erőlködtek, felőrülte őket az ellenfél nagyon masszív, nagyon kemény védekezése. A lengyelek tördelték a játékot, ezért a veszprémiek nem tudták hatékonyan átjátszani őket.

"Az első félidőben a védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt, és nem is volt jó kapusteljesítmény. A másodikban a védekezés talán hatékonyabban működött, de támadásban továbbra sem találtuk meg nagyon a helyzeteinket" - szögezte le Nagy László.

A sportigazgató úgy látta, amikor átlőtték a hazaiak védőfalát, eredményesek voltak, ezért talán ezt kellett volna egy kicsit többször alkalmazni. Véleménye szerint az ujjsérülés miatt hiányzó Ligetvári Patrik nagyon hiányzott a védelemből, és bár Momir Ilic vezetőedző megfelelően forgatta a csapatot, de ez nem hozta meg a minőségi változást a játékban.

további eredmény:
Barcelona (spanyol)-GOG (dán) 36-31(20-13)
Tj.: a Barcelona, kettős győzelemmel, 73-61-es összesítéssel.
szerdán játszották:
Paris Saint-Germain (francia) - THW Kiel (német) 32-29 (17-15)
Tj.: a PSG, kettős győzelemmel, 63-56-os összesítéssel.
SC Magdeburg (német)-Orlen Wisla Plock (lengyel) 30-28 (13-13)
Tj.: a Magdeburg, 52-50-es összesítéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.