Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 17. 09:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kilencvenmilliós útdíjcsalást derített fel a NAV

Kilencvenmilliós útdíjcsalást derített fel a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecen térségében, a 4-es úton olyan járművet ellenőriztek, amelyen a rendszámot azért helyezték el szabálytalanul, hogy az útdíjfizetési kötelezettséget elkerüljék.

Az okozott kár csaknem 90 millió forint – közölte a NAV hajdú-bihari adó- és vámigazgatósága vámszakmai sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Kiss Nóra közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrzésre állítottak meg egy almát szállító kamiont. Azt észlelték, hogy a jármű első rendszámát a sofőrfülkében, a szélvédő mögött úgy helyezték el, hogy a kamera nem tudta leolvasni.

A NAV munkatársai az egységes közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adataiból megállapították, hogy a jármű több esetben is útdíjas szakaszon közlekedett, de hónapok óta nem fizetett, és ezzel megközelítőleg 90 millió forint kárt okozott.

A pénzügyőrök költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál és értesítették a rendőrséget – zárul a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára