Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 13. 12:37, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kitiltották a 20 tonna összsúly feletti járműveket az 56-os út egy szakaszáról

Kitiltották a 20 tonna összsúly feletti járműveket az 56-os út egy szakaszáról

December 9-től kitiltották az 56-os főút tolnai megyehatár és Mohács közötti szakaszáról a 20 tonna összsúly feletti járműveket - jelentette be a Baranya megyei kormánymegbízott.

Hargitai János az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy július 1-én vezették be a tehergépjárművek után a használatarányos útdíj fizetési kötelezettséget. Miután az autópályán megtett minden tíz kilométer után fizetendő útdíj több mint a duplája lett a főúton megtett hasonló távolság díjának, a fuvarozók, tehergépkocsivezetők a lényegesen olcsóbb megoldást választották. Ennek lett a következménye, hogy Baranya megyében a teherjárművek nem az M6-os sztrádát használták, így az 56-os főúton a tolnai megyehatár és a Mohács város közötti részen jelentősen megnőtt a teherforgalom.. Hargitai János elmondta, hogy az egyes időszakokban már-már elviselhetetlen forgalom miatt a főút melletti községek lakói útlezárást is fontolgattak, Bár községben aláírásgyűjtés is kezdődött a helyzet sürgős megváltoztatására. "Az összegyűlt több száz aláírást a báriaktól átvettem és első lépésben ígéretet tettem az azonnali forgalomszámlálás és a teherautók fokozott ellenőrzésének megindítására. Csütörtökön a Magyar Közút Zrt. Baranya megyei igazgatója írásban tájékoztatott arról, hogy a forgalomszámlálások és a gépjárművek ellenőrzésének tapasztalatai alapján az 56-os számú főút tolnai megyehatár és Mohács város közötti szakaszáról a 20 tonna összsúly feletti, nem célforgalmi jelleggel közlekedő tehergépjárműveket december 9-től a szükséges közúti jelzőtáblák elhelyezésével, kitiltották" - írta közleményében Hargitai János. A kormánymegbízott azt reméli, hogy az intézkedés nyomán Bár és Dunaszekcső községekben a forgalma a korábbi mértékűre csökken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár