Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 25. 12:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Kővel akarta feltörni a kocsit, az arcába pattant vissza - videó

Kővel akarta feltörni a kocsit, az arcába pattant vissza - videó

Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és feltört.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, aki a gyanú szerint a február 17. éjjel a főváros XVII. és XVIII. kerületében két kocsit tört fel, melyek közül az egyiket ellopta, valamint egy motorkerékpárt is eltulajdonított. A tolvaj a járművekben tárolt dolgokra is lecsapott – közölte a rendőrség.

Egy biztonsági kamera rögzítette azt az autófeltörőt, aki február 18-án Rákosmente városrészben egy jókora terméskővel esett neki a jármű egyik ablakának, de a lepattanó kő a tolvaj arcába csapódott vissza. A járművet végül nem sikerült kinyitnia, de abban kisebb kárt okozott.


A rendőrök a felvételen látható férfit F. Gáborként azonosították, aki a nyomozás adatai szerint a kérdéses éjjel a kerületből egy motort, két másik autóból masszázságyat, autósrádiót és egy bárszéket, míg a XVIII. kerületből egy autót is ellopott. A kétkerekűt a rendőrök később megtalálták, ám F. Gábor felkutatása érdekében május 9-én elfogatóparancsot adtak ki.

A férfit a XVIII. kerületi rendőrök Vecsésen végül elfogták, majd a XVIII. kerületi kapitányságra állították elő, ahol egyrendbeli lopás vétség, egyrendbeli lopás vétség kísérlet, valamint egyrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. F. Gábor érdemi vallomást nem tett, de a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta. A nyomozók a férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.