Városlista
2022. augusztus 17, szerda - Jácint

Hírek

2022. Január 30. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

A Debreceni Járásbíróság szombaton egy hónapra elrendelte annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akik fegyverrel kíséreltek meg kirabolni egy debreceni ékszerboltot

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a vád ellenük fegyveresen, erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel megvalósítva elkövetett rablás bűntettének kísérlete.

Dobó Dénes elmondta: a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyanúsítottak előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyikük terepfelmérését követően ékszereket és készpénzt tulajdonítanak el egy debreceni ékszerboltból.

A testvérpár csütörtök délelőtt bement a debreceni Hatvan utcában lévő ékszerboltba: a 46 éves gyanúsított a sértett figyelmét vásárlási szándékkal elterelte, a testvére, a 37 éves férfi az üzletbe belépve azonnal rászegezte a sértettre a nála lévő fegyvernek látszó tárgyat. Bár a sértett közölte a gyanúsítottakkal, hogy mindent vihetnek, ennek ellenére őt ököllel megütötték, majd rugdosni kezdték.

A gyanúsítottak az ékszerüzlet eladópultjára kihelyezett tálcában lévő ékszereket beseperték egy sporttáskába, miközben a sértettet folyamatosan bántalmazták. A sértett erőteljes védekezése és ellenállása következtében a gyanúsítottak az eltulajdonítani szándékozott ékszereket nem tudták magukkal vinni, a fegyvert és a sporttáskát is a helyszínen hagyták és elmenekültek.

A rendőrök autós üldözést követően Debrecen belvárosában fogták el az elkövetőket - jelezte a szóvivő.

Hozzátette: a 46 éves gyanúsított Magyarországon többszörösen büntetett előéletű, több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket ékszerüzletek sérelmére, a mostani bűncselekményt idején Magyarország területéről kiutasítás hatálya alatt állt.

A bíróság a kényszerintézkedés indoklásában megállapította: az ő esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár hasonló jellegű erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el. A 37 éves testvéréről ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy rendezetlen életvitelére, megélhetési forrásának hiányára tekintettel újabb, akár erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el - mondta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 07:00, szerda | Belföld

Elkezdődött a szerződéses határvadászok képzése Nyírbátorban

Elkezdődött a szerződéses határvadászok képzése Nyírbátorban kedden, a négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai,

2022. Augusztus 17. 05:00, szerda | Belföld

BM: semmiféle döntés nem született az iskolák fűtéséről

Az egyes médiumokban kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, "parancs", "utasítás" vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban - közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

2022. Augusztus 16. 18:10, kedd | Belföld

Harmadfokú riasztást adott ki a népegészségügyi központ

Harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ajánlására.

2022. Augusztus 16. 17:01, kedd | Belföld

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás: Magyarország 2560 adag vakcinát kap, amely 1280 ember oltására elegendő - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.