Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 11. 05:08, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Letartóztatták egy francia férfit halálra késelő brit-amerikai állampolgárt

Letartóztatták egy francia férfit halálra késelő brit-amerikai állampolgárt

A bíróság letartóztatta azt a 26 éves brit-amerikai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy francia férfit Budapesten.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi - aki magyar állampolgársággal is rendelkezik - azt állítja, hogy bipoláris zavarban szenved.
A Fővárosi Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a brit-amerikai férfi február 8-án, a kora reggeli órákban az V. kerületi Ferenczy István utcában - minden előzmény nélkül - egy késsel mellkason szúrt egy francia férfit, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadót gyanúsítottként hallgatta ki, a Fővárosi Főügyészség pedig indítványozta a letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság - végleges végzésével - elrendelte a letartóztatást március 11-éig - közölte az ügyészség.

Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfi amerikai-brit-magyar állampolgár, Magyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik. A bűncselekmény helyszínét elhagyta.

A bíróság úgy értékelt, a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy a terhelt indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn - írták. A férfi - elmondása szerint - bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik. Figyelemmel minderre a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság a végzésben kifejtette, hogy szakértői vélemény hiányában jelenleg nincs lehetőség az előzetes kényszergyógykezelés elrendelésére, és olyan dokumentum sem áll a bíróság rendelkezésére, amely alapján következtetni lehetne arra, hogy a gyanúsított elmeállapota, pszichés betegsége feltétlenül indokolja az orvosi kezelést, azaz az IMEI-ben (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet) történő elhelyezést - áll a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.