Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 03. 17:08, kedd | Külföld
Forrás: mti

Lezuhant egy munkaállvány egy adótoronyról Németországban, hárman meghaltak

Lezuhant egy munkaállvány egy adótoronyról Németországban, hárman meghaltak

Lezuhant egy munkaállvány egy adótoronyról kedden a németországi Hessen tartományban, a balesetben három ember meghalt - jelentette a Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

A baleset Kassel közelében történt, a Hoher Meissner nevű hegyen álló adótornyok egyikén. Az úgynevezett karbantartó bölcső - felfüggesztett ipari munkaállvány - nagyjából 50 métert zuhant. Az áldozatok az állványzaton dolgozó munkások.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A helyszínt lezárták. A több adótoronyból álló létesítmény a HR-hez tartozik, a munkálatokat egy külső cég végzi. Pénteken kezdték el egy antenna felszerelését, amellyel DAB+ digitális technológiával sugároznak majd rádióadásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.